A. Damjanović: Spašavanje ranjenika iz opkoljenog Jajca (1992.)

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Srijeda, 04 Siječanj 2023
Napisao/la Administrator

Ranjenici Jajce

"...U oklopljeni autobus u Podmilačju, u svetištu sv. Ive, utrpali su (to je takodjer primjeren izraz) pedeset najtežih ranjenika. Svi ranjenici, naslagani kao sardine, su preživjeli cijelonoćno drndanje dugo cca 50 kilometara. Jer, svidje se Bogu njihova hrabrost i nevjerojatna ludost. Poduhvat je ponovljen još nekoliko puta. Tada nisu ni slutili da je to zapravo najava Bijelog puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu..." Iz zapisa o akciji spašavanja ranjenika iz opkoljenog Jajca 1992. autora briljantnog stila i junaka iz Domovinskog rata Ante Damjanovića.

Opširnije:A. Damjanović: Spašavanje ranjenika iz opkoljenog Jajca (1992.)

U raj poveli te anđeli, papa Ratzinger

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Ponedjeljak, 02 Siječanj 2023
Napisao/la Administrator

 Ratzinger

"...S Ratzingerovom smrću završava europska teologija, a možda i čitava zapadna kultura. Jedan od vodećih hrvatskih teologa prof. dr. Ivica Raguž s KBF-a u Đakovu za portal Bitno.net napisao je svoj osvrt na duhovnu i teološku ostavštinu Josepha Ratzingera / Benedikta XVI., ustvrdivši kako je njegovom smrću "iscijeđena posljednja kap još preostale, nekoć ukusne „naranče“ europske Crkve, teologije...Netko će možda reći da s Ratzingerovom smrću dolazi svojemu kraju i sama zapadna kultura, koja je neodvojiva od kršćanstva. Vjerojatno je to i istina koja će se potvrditi u skoroj budućnosti. Jer, nijedna kultura, pa ni današnja bezbožna zapadna kultura, ne može opstati bez vjere u Boga." Vjerujemo da će ovaj tekst koji ne govori samo o Benediktu XVI. nego o puno širem kontekstu europske teološke misli pomoći čitateljima još bolje razumjeti snagu i značaj pokojnog Pape emeritusa..."

Opširnije:U raj poveli te anđeli, papa Ratzinger

Reprezentacija - mjesto zajedništva i domoljublja

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Nedjelja, 11 Prosinac 2022
Napisao/la Administrator
Brončani
 
Dragi hrvatski nogometaši vi ste naša radost i naš ponos!!! Tri medalje na šest svjetskih prvenstava,
druga medalja sjajnog tandema Dalić - Modrić! To mogu samo nacije velikog srca, ponosni, nadareni, srčani domoljubni i ponizni dečki, koji istinski vole svoju zemlju! Mnogi će konačno shvatiti da hrvatski uspjesi nisu slučajnost i sreća te da se bez Vatrenih ne može pisati nogometna povijest, niti planirati budućnost.Ante Ivankovic (Nakon pbjede u polufinalu protiv Maroka s erezultatom 2:1).
·

Opširnije:Reprezentacija - mjesto zajedništva i domoljublja

"Veliki reset" - dekadencija Zapada

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Subota, 03 Prosinac 2022
Napisao/la Administrator
...Kultura otkazivanja ili kultura poništavanja kao  „oblik ideološke kolonizacije koja ne ostavlja prostora za slobodu izražavanja, prodirući u brojna područja i javne institucije”, prema papi Franji, spada u  problematične fenomene našega vremena, uz bok migrantskoj i ekološkoj krizi.. „U ime zaštite različitosti na kraju brišemo osjećaj svakog identiteta, uz rizik ušutkivanja stajališta koja brane smjeran i uravnotežen pogled na različita osjetljiva pitanja. Tako se razvija jednoumlje koje negira povijest, ili još gore, ponovno je ispisuje ..." Kako na sva ta i druga slična pitanja (woke radikalizam, diktaturu relativizaa, kulturu smrti, veliki reset, teorije zavjere i sl.) gledaju neki od naših vodećih mislećih ljudi i publicista poput Mužića, Šahtana, Pešorde, Dijanovića, Šole i dr. doznajte iz tekstova koji slijede.

Opširnije:"Veliki reset" - dekadencija Zapada

Doživjeti stotu: 10 zlatnih savjeta

Kategorija: Iz medija
Objavljeno: Srijeda, 30 Studeni 2022
Napisao/la Administrator
Japanac100
              Dr. Shigeaki Hinohara

Kažu da je dr. Shigeaki Hinohara zaslužan za dugovječnost Japanaca i da su njegovi savjeti uvelike doprinijeli da njegova nacija živi sretno i kvalitetno. Preminuo je u 105. godini, a u nasljeđe čitavom svijetu ostavio vrijedna saznanja o nedokučivoj tajni dugog življenja.  Cijeli svoj život posvetio je  postizanju dugovječnosti nacije. Gotovo do smrti radio je u bolnici, liječio pacijente i predavao studentima na fakultetima. Želite doživjeti stotu i to u dobroj formi, zdravog tijela i duha? Moguće je, pokazao je svojim primjerom. Ovo su njegovi savjeti:

Opširnije:Doživjeti stotu: 10 zlatnih savjeta