Kraljevstvo Božje, ili razbojnička družina

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Nedjelja, 11 Prosinac 2022
Napisao/la Administrator
Kraljevstvo
                    Foto: laudato.hr

...Odmakne li se pravda, što su kraljevstva ako ne velike razbojničke družine? Jer što su drugo razbojničke družine negoli mala kraljevstva? Ta družina je skupina ljudi kojom vođa upravlja, vezani su zajedničkim ugovorom, plijen dijele po uglavljenom zakonu. Ako pridolaskom vekikog broja zdvojnika to zlo tako naraste te i mjesta zaposjedne, uspostavi svoje sjedište, osvoji gradove i podjarmi narode, onda sebi bjelodano prisvaja naziv kraljevstva, koje mu javno dodjeljuje ne umanjena pohlepa, nego pridodata nekaznenost...(A. Augustin)

Opširnije:Kraljevstvo Božje, ili razbojnička družina

Jedan dan u Žumberku

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Ponedjeljak, 22 Studeni 2021
Napisao/la Administrator
Sošice
                 Sošice /Foto:http://uskok-sosice.hr/

Baš me je obradovalo kad su nas prijatelji Širinići pozvali da pođemo s njima u Žumberak. Nikada tamo nisam bio, kao ni moja Jedina, a toliko toga sam slušao i čitao o tom našem kraju. O njegovoj lijepoj prirodi i burnoj povijesti, o Uskocima, a osobito o Sošicama i o onoj zlokobnoj jami Jazovki na njihovu postoru. (Iz zapisa s kratkog izleta u Žumberak - Ante Ljubičić)

Opširnije:Jedan dan u Žumberku

Velika Gospa

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Nedjelja, 15 Kolovoz 2021
Napisao/la Administrator

 Gospa s Isusom n.jpg fb

Sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe i svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije!

“Usred ljeta blista nam višnje svjetlo, a to svjetlo jest Blažena Djevica Marija, majka Isusova i majka naša, presveta Bogorodica. Današnju svetkovinu Velike Gospe rado nazivamo i hrvatski ljetni Božić. Svetkovina Marijina Uznesenja dušom i tijelom na nebo, udiže naš pogled prema visinama sve do neba, usredotočuje naše misli i diže našu dušu prema raju, prema vječnosti. Rođeni smo, dakle da kod Boga vječno živimo.” Iz jedne ranije provijedi kardinala Josipa Bozanića.

Opširnije:Velika Gospa

Dr. Slobodan Brdar - Posljednje zbogom

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Nedjelja, 18 Srpanj 2021
Napisao/la Administrator

Slobodan Brdar mladi

Odlaze prijatelji... jedan za drugim... Odlaze onom uskom „stazom što vijuga“, ...u ono tajnovito „carstvo s druge strane“ odakle se nitko ne vraća. Eto, ode i On. A, samo prije koji mjesec dana, potaknut njegovim porukama prošaranim apraksijom kao posljedicom ozbiljne bolesti, iz kojih se ipak čitalo jasno prijateljstvo i sjećanje na mlade dane - na prijatelje Juru, Miru, Ivu i druge, pokušao sam barem donekle približiti svima, a to činim i sada, kakav nas je prijatelj napustio. Neka mu je pokoj vječni, neka mu je laka livanjska hrvatska gruda, a njegovoj obitelji iskrena sućut.

Opširnije:Dr. Slobodan Brdar - Posljednje zbogom

Molitva za mir uma i srca

Kategorija: U potrazi
Objavljeno: Srijeda, 02 Lipanj 2021
Napisao/la Administrator

HKRSunce

Vječni, Sveti Bože, Dolazim k tebi opterećen brigama, sa strahovima, sumnjama i nevoljama. Smiri i utišaj moje misli. Isprazni me od tjeskobe koja me uznemirava, zabrinutosti koja umara moj duh, i težine koja mi leži na srcu. (Hrvatski katolički radio)

Opširnije:Molitva za mir uma i srca