JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Dvije dame, jedna izložba: Fuzija stakla, tifani....

Napisao/la Administrator

Indeks Članka

K1
Ksenija Seletković

Da „zlatne“ godine ne moraju biti prazne i sumorne pokazuje nam i primjer gospođe Ksenije Seletković, umirovljenice, koju smo posjetili na dan zatvaranja njene izložbe u Knjižnici Sloboština u Zagrebu pod nazivom „Fuzija stakla“. Izložba je trajala mjesec dana (od 15. siječnja do 15. Veljače 2019. ) i bila je vrlo posjećena. Najveći dio njenih njenih umjetničkih kreacija, uglavnom uporabnih predmeta – vaza, plitica, križeva i sl. je rasprodan.

U razgovoru s umjetnicom doznali smo da je fuzija stakla tehnika oblikovanja kojoj se, termičkom obradom, komadići stakla različitih oblika, veličina i boja stapaju u jedinstveni umjetnički predmet. Kombiniranjem različitih vrsta stakla uz dodavanje boje postižu se jedinstveni i neponovljivi efekti, tako da su svi predmeti izrađeni tom tehnikom unikati.

„Ovim se hobijem bavim od svog umirovljenja unatrag 7-8 godina. Okušala sam se u više tehnika, ali fuzija stakla mi se najviše dopada. Redovito idem u radionicu jedan put tjedno i koliko god mi znači bavljenje fuzijom stakla, još više mi znači druženje s prijateljicama. Mislim da bi mi život bez ovog hobija bio znatno siromašniji. A, nešto kapne i u kućni proračun“ – dodala je Ksenija uz osmjeh, što je potvrdio i suprug Zvonimir kimanjem glavom.

Tijekom ugodnog druženja kod gospođe Ksenije uz njene kulinarske specijalitete, ništa manje umjetničke vrijednosti od njene „fuzije“, pao je ad hoc dogovor da priredimo malu izložbu slika njenih radova na našoj web stranici Tockanai.net, na koj će biti ugošćena i njena prijateljica Ljubica Lj.

A.B.