JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Piano duo Iva i Kosjenka: 10 godina

Napisao/la Administrator
Iva i K2
 Kosjenka Turkulin i Iva Ljubičić Lukić

Ljubiteljima klasične glazbe dobro poznate pijanistice Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin, uz svoju 10. godišnjicu djelovanja kao klavirski duo, održale su u subotu, 15. prosinca 2022. u MD Vatroslava Lisinskog svoj jubilarni koncert. Za tu prigodu izabrale su djela J.S.Bacha/M. Reger: Passacaglia u c-molu, BWV, W.A. Mozarta: Sonata u F-duru, KV 497, F. Schuberta: Varijacije na originalnu temu, op. 35 i A. Dvoraka: Slavenski plesovi, op. 46.

Ako je smisao glazbe, kako je govorio Neuhaus, jedan od velikana iz tih sfera, barem na trenutak odvojiti slušatelja od sumorne stvarnosti, probuditi emocije, potaknuti pozitivne vibracije, uzbuditi, zabaviti, onda su umjetnice u tome  u potpunosi uspjele. Očitovalo se to kako u reakcijama publike u dobro ispunjenoj dvorani, koja nije štedjela dlanove ni ovacije, tako i u brojnim komentarima na društvenim mrežama, isključivo pohvalnim. Kako se to najvećim dijelom odnosilo na osvrte kalega glazbenika, koji su možda mogli prepoznati i kakvu manju interpretativnu nepreciznost – ništa neobično u ovoj formi komornog muziciranja, to s obzirom na izuzetnu zahtjevnost djela, ni najmanje nije utjecalo na cjeloviti umjetnički dojam izvedbe. Možda komentari u nastavku govore najviše.

 

IvaI K

Kosjenka Turkulin, 5. listopada 2022. (uz najavu koncerta)
Dragi prijatelji, otkad smo Iva Ljubičić i ja prvi put sjele zajedno za klavir ( i nedugo zatim kao duo nastupile pred publikom) prošlo je punih 10 godina!! Tijekom te dekade, svašta smo odsvirale, organizirale, vozile se po kiši (iz nekog razloga uvijek pada kiša kad nas dvije idemo na put ;))), osnovale Zagrebački festival klavirskih dua, uredile i izdale dva volumena nota te provele stotine, ako ne i tisuće sati u zajedničkom stvaranju interpretacije djela za klavir četveroručno!
Zato vas pozivamo da s nama proslavite 15.10. ovu našu prijateljsku i profesionalnu suradnju!
SUBOTA U 20:00
Ciklus Glazbene staze: Klavirski duo Turkulin & Ljubičić

 

Iva Ljubičić je sa Kosjenkom Turkulin
Ove subote u Lisinskom - koncert kojeg dugo pripremamo i posebno mu se veselimo, proslava našeg malog, za nas velikog jubileja! Srdačno sve pozivamo!

 

Iva i K1
  U svom svijetu

 

Zahvale publici

Kosjenka Turkulin 
Jučer smo, moja najdraža Iva Ljubičić i ja, koncertom u MD Lisinski proslavile 10 godina zajedničkog rada u klavirskom duu. Nemam riječi kojima bih dovoljno zahvalila brojnoj publici koja nam je uljepšala ovaj naš mali jubilej! Iva, ništ, sviramo dalje!

Iva Ljubičić
Puno hvala svima koji su sinoć došli na koncert i svima onima koji su bili u mislima s nama. Hvala na predivnoj atmosferi i podršci! Ljepšu proslavu nismo mogle zamisliti. ❤️

 

 Iva IK2
 Nakon koncerta
Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin istaknute su hrvatske pijanistice, obje s mnoštvom nastupa diljem Hrvatske i šire. U duu djeluju od 2012. godine. Njihov repertoar obuhvaća niz djela od klasike do 21. stoljeća i uključuje najsvježije skladbe pisane za klavir četveroručno. Dosad su kao duo nastupile u brojnim gradovima diljem Hrvatske i inozemstva. Redovito surađuju s ansamblom Glazbene staze.
Osnivačice su i umjetničke voditeljice Zagrebačkog festivala klavirskih dua koji se održava od 2016. godine u okviru kojeg, uz ostale koncerte, redovito organiziraju stručne skupove i tribine.
Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin praizvele su više djela hrvatskih autora (Zoran Juranić, Frano Parać, Ivan Končić) te su pokrenule i niz notnih izdanja Zagrebačkog festivala klavirskih dua sa djelima hrvatskih autora za ovaj sastav.
 
 
Iva i Ko 
 
 
Komentari na FB

 Elli

Koment1

Koment 2

Dubravka Očić
Bile ste fenomenalne !!!
Uživali smo
kao i brojna publika u odabiru skladbi i vrhunskoj izvedbi !!!! BRAVO !!!!

Silvija Valand
Hvala vam cure na predivnoj večeri

Luana Avirovic
Izvrsne, izvrsne ste bile! Bravooooo!!!

Marija Lešaja
Cure najdraže brave! Svirale još sto let skup

Helene Calandre
Bilo je jako lijepo!! Bravo za obje...hrabro i veselo dalje!!

Katarina Krpan
Bravo cure beskrajno mi je žao da nisam mogla biti s vama ali vas grlim od sveg srca

************