Marin Miletić-vjeroučitelj

Kategorija: Iz medija Objavljeno: Srijeda, 31 Siječanj 2018 Napisao/la Administrator

Gostovanje mladog vjeroučitelja Marina Miletića iz Rijeke u TV emisiji NU2 oduševilo je mnoge pa i nas. Govorio je nadahnuto, iskreno, iz srca, k tomu mudro, vrckavo i duhovito i tako širokom gledateljstvu naviklom na ocrnjivanje katolika kao zatucanih konzervativaca, mračnjaka i licemjera, pokazao pravu sliku kršćanina, istinskog vjernika. Uvjereni da će se to mnogima svidjeti ovdje prenosimo osvrt na taj njegov nastup na portalu direktno.hr

Gimnazijski vjeroučitelj iz Rijeke i novinar Miletić ističe da Bog jednako voli sve ljude bez obzira na njihove razlike.

Aleksandar Stanković ugostio je Miletića uvodno u emisiji u neobičajenoj scenografiji, sjedeći na podu, leđima okrenuti jedno prema drugome imitirajući ugođaj ispovijedi.

"Gdje je Bog bio kada se holokaust dogodio?", pitao je Stanković.

Mnogi od nas su tu slobodu da ovaj svijet učinimo najljepšim u svemiru izgubili i okrenuli na krivu stranu.

"Nama vjernicima upravo ta vjera u uskrsnuće daje snagu da izdržimo u teškim trenucima, u mnogim tragedijama. Postoji nekoliko vrsta teških zločina. Nacizam, fašizam i komunizam su jedna od najgorih stvari, najgori zločini i među njima nema razlike, istaknuo je Miletić.

"Sve što čovjek u životu radi s ljubavlju je predivno. Od 650 gimnazijalaca imam 487 učenika na vjeronauku i svi oni imaju moj broj mobitela i mogu me nazvati u bilo koje doba dana i noći", naglasio je istaknuvši da se osjeća kao njihov stariji brat.

"Bilo mi je loše. Popio sam litru kamilice i dalje mi je bilo loše. Najgore što se može dogoditi je kada mi koji bi trebali biti primjer i svjetionik djeci, od nas slušaju takve gnjusobe", kazao je Miletić komentirajući nedavni skandalozni istup zagrebačkog vjeroučitelja koji je pozivao na linč političara.

"Ja nisam desničar, ja sam veći ljevičar od svih SDP-ovaca u Hrvatskoj. Zašto? Zbog brige o siromašnima, migrantima, drugim narodnostima. No što znači desničar? Da volim Hrvatsku? Naravno da je volim. Svjestan sam svog naroda i identiteta, branitelja i prijatelja. Bio sam jedno vrijeme, kao mulac, ljut na Isusa jer su svi stariji dečki iz grupe išli braniti Domovinu. Ja sam imao 13, 14 godina pa nisam mogao", rekao je Miletić.

Svojoj kćeri je rekao da su Muslimani isti kao i mi, ali da samo ona i njena obitelj tradicijski vjeruju u Boga kojeg nazivaju drugačije nego mi.

Vjeronauk u našem obrazovnom sustavu postoji više od 200 godina. Jedino vrijeme kada ga nije bilo je vrijeme komunističke vlasti. Prisutan je u katoličkim europskim državama, zašto bi mi bili drugačiji?, ističe Miletić te podsjeća da je i bivši voditelj kurikularne reforme Boris Jokić rekao da ne vidi problem u tome što je vjeronauk izborni predmet u školama.

Vjerujem da i ateisti idu u raj. I Vi, obraćajući se Stankoviću, ćete vjerojatno prije u raj od mene zbog mojih dječačkih nestašluka. Tamo rade najbolji espresso od najboljeg kojeg znate, kazao je Miletić.

Miletić je, inače, svojim kolumnama  u Novom listu  šokirao javnost, a o njemu i njegovoj zabranjenoj kolumni o Slobodanu Praljaku je pisao i portal Direktno.

Marin Miletić nedavno se na svom blogu, o čemu je također pisao portal Direktno, osvrnuo i na neviđenu medijsku hajku lijevih medija protiv Željke Markić, čelnice udruge U ime obitelji.

 

Hitovi: 1945