Karolina Vidović Krišto: Protiv institucionaliziranja pedofilije

Kategorija: Iz medija Objavljeno: Četvrtak, 17 Listopad 2019 Napisao/la Administrator

 KVK

"...Tzv. Spolni odgoj koji je u hrvatskim školama od 2013. godine povezan je s pedofilijom. Taj tzv. Spolni odgoj, koji se u sadašnjem kurikulu zove “Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”, povezan je s učenjem Alfreda Kinseya i s Institutom Kinsey. Kinseyeva je teza da su “Djeca seksualna bića od rođenja”. Kako je došao do te teze?..."  Karolina Vidović Krišto neumorno i sustavno, svih ovih godina ukazuje na ovaj problem, njezina borba protiv institucionaliziranja pedofilije traje.  Prošle godine prozvala je, u eteru HRT-a, u emisiji uživo, pomoćnicu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak koja je potom stala u obranu pedofilskog sadržaja u kurikulu. U svojoj prepisci s HND-om, koju u cijelosti prenosimo, najoštrije dosad prozvala je ministarstvo obrazovanja, te “kolege” novinare.

Borba protiv pedofilije povezane s tzv. Spolnim odgojem u hrvatskim školama

Prije sedam godina emitirana je emisija “Slika Hrvatske – Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?” autorice Karoline Vidović Krišto  Ova je emisija tada na noge podigla velik broj ljudi koji su ustali u zaštitu djece. Različiti ljudi, različitih svjetonazora, opredjeljenja, vjera, narodnosti, svi su bili ujedinjeni u zaštiti djece.

Danas, sedam godina kasnije, ova je emisija i dalje aktualna jer je tzv. spolni odgoj koji je tada uveden u sve hrvatske škole još uvije dio školskog kurikula. Nije izbačen unatoč tomu što je temeljen na pedofiliji. Mijenjano mu je ime, od 4. Modula do današnjeg “rodna ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje”, ali kontinuitet traje od 2012. Autori su Aleksandar Štulhofer, suradnik i stipendist instituta Kinsey koji je s deklariranim pedofilom izdao knjigu o seksualnosti, ginekolog Dubravko Lepusic i Amir Hodžić.

Karolina Vidović Krišto neumorno i sustavno, svih ovih godina ukazuje na ovaj problem, njezina borba protiv institucionaliziranja pedofilije traje. To je borba svih nas. Prošle godine prozvala je, u eteru HRT-a, u emisiji uživo, pomoćnicu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak koja je potom stala u obranu pedofilskog sadržaja u kurikulu. U svojoj prepisci s HND-om, koju u cijelosti prenosimo, najoštrije dosad prozvala je ministarstvo obrazovanja, te “kolege” novinare.

Žalba Središnjem odboru HND-a

Poštovani, na predmetnu prijavu Novinarskom vijeću časti u kojoj sam optužena za iznošenje netočnih informacija vezanih uz pedofilski sadržaj u preporučenim lektirama, uz popis lektire, te uz tzv. spolni odgoj želim naglasiti kako su sve tri optužbe potpuno neutemeljene:

1. Pedofilski sadržaj u preporučenim lektirama MZO:

Kada govorimo o pedofilskom sadržaju potrebno je otkloniti nedoumice vezane uz terminologiju. Opis silovanja petogodišnje djevojčice od strane odraslog muškarca je pedofilija. Opis silovanja dječaka od strane odraslog muškarca je pedofilija.

U romanu Zorana Ferića “Anđeo u ofsajdu” opisana je, među ostalim, i ova pedofilska mašta: „Kad sam se vratio i to rekao Marini, napravila je facu kao da vidi duh svoga oca kako jebe petogodišnju djevojčicu.”

U romanu Zorana Ferića “Mišolovka Walta Disneya”, među ostalim, piše i ovo: “– Ovim ju je namamio – istisnuo je Milan zagledan u sićušnu napravu – a imala je samo deset godina.

Deset godina, pomislio sam, okrugla cifra. Odlično vrijeme da se siluje djevojčica.”

U romanu Kristiana Novaka, “Črna mati zemla” opisano je, među ostali, silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i piše, među ostalim, i ovo: “gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.”

Koja je svrha ovog pedofiloskog sadržaja? Prevencija i edukacija? Da se djeca odupru kaznenome djelu pedofilije? Nisu li srednjoškolska djeca već izašla iz tog razdoblja? Koja je onda svrha da im se kroz institucionalno obrazovanje nudi pedofilski sadržaj?

2. Popis lektire:

U emisiji Dobar dan, Hrvatska kolega Mirko Fodor pročitao je citat iz knjige Zorana Ferića “Anđeo u ofsajdu”, za koju sam uvodno jasno naglasila da se nalazi na popisu lektira koji se mijenjao 2016. godine: https://www.youtube.com/watch?v=zFMxwzQegq8&feature=share , TC: 0:00 – 0:06. Time je otklonjena i druga optužba.

Međutim, iskoristila bih priliku kolegama novinarima skrenuti pozornost na širi problem – na manipulacije ministrice Blaženke Divjak i asistenciju novinara pri njezinoj manipulaciji.

Nakon što je njezina pomoćnica Lidija Kralj u emisiji HRT-a stala u obranu pedofilskog sadržaja u lektiri i unatoč tomu što je u emisiji jasno i glasno rečeno da je riječ o popisu koji se mijenjao 2016., ministrica Divjak nije se očitovala o skandaloznoj Lidiji Kralj, nego je manipulativno izokrenula stvarnost: medijima je izjavila kako je u emisiji, citiram: “netočno navedeno da je određena literatura na popisu lektire, što je laž.” (Blaženka Divjak, Hina/HRT 28. veljače 2018., http://vijesti.hrt.hr/432394/vigilare-trazi-smjenu-ministrice-divjak )

Zbog ove njezine manipulacije i zbog novinara i medija koji su poput plaćenika ponavljali ovu s ničim povezanu polurečenicu, hrvatska je javnost ostala zakinuta za niz bitnih informacija:

  1. Zašto je “Anđeo u ofsajdu” uklonjen s popisa lektire unatoč tomu što je pomoćnica Lidija Kralj u emisiji HRT-a opetovano objašnjavala kako ista nije sporna?
  2. Zašto je u međuvremenu s popisa lektire uklonjen i roman Zorana Ferića “Mišolovka Walta Disneya”?
  3. Zašto je roman Kristijana Novaka “Črna mati zemla”, u kojem je, među ostalim, opisano silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i u kojem, među ostalim, piše: “gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.”, još uvijek na popisu popisa Ministarstva znanosti i obrazovanja u Nacionalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Hrvatski jezik?
  4. Tzv. Spolni odgoj je temeljen na pedofiliji?

Tzv. Spolni odgoj koji je u hrvatskim školama od 2013. godine povezan je s pedofilijom. Taj tzv. Spolni odgoj, koji se u sadašnjem kurikulu zove “Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”, povezan je s učenjem Alfreda Kinseya i s Institutom Kinsey. Kinseyeva je teza da su “Djeca seksualna bića od rođenja”. Kako je došao do te teze?

Kinsey je poticao i plačao pedofile da seksualno zlostavljaju dojenčad i djecu. Dao im je upute kako da bilježe ponašanje djece za vrijeme zlostavljanja. U svojoj knjizi objavio je tablicu u kojoj se navodi kako je, primjerice, dječak od 4 godine doživio 26 orgazama unutar 24 sata. Kao dokaz za orgazme Kinsey navodi da dijete plače, vrišti, doživljava konvulzije, odguriva zlostavljača, ponekad pada i u nesvijest.

Hrvatska javnost je još 2013. saznala kako su glavni autori tog tzv. Spolnog odgoja u Hrvatskoj Dubravko Lepušić, Amir Hodžić i Aleksandar Štulhofer. Također je hrvatska javnost još 2013. saznala kako je Aleksandar Štulhofer bio suradnik i stipendist Instituta Kinsey, te kako je surađivao s tri deklarirana pedofila.

Ove podatke iznijeli su, među ostalim, zabrinuti roditelji koji su upravo zbog tzv. Spolnog odgoja koji je temeljen na pedofiliji u mjesecu travnju ove godine ispred zgrade Vlade tražili ostavku ministrice Blaženek Divjak.

Ja sam novinarka, ali sam i aktivni borac za ljudska prava. Ipak, u ovom slučaju ne smatram presudnom činjenicu da svaki roditelj sukladno Ustavu i Ljudskim pravima ima pravo na slobodu odgoja. Ovdje je riječ o neprihvatljivom sadržaju kojem ne smije biti izloženo nijedno dijete, jer je povezano s pedofilijom, jer je temeljeno na kaznenom djelu pedofilije.

Bilo kakva rasprava o tzv. Spolnom odgoju može započeti tek kada se u cijelosti izbaci ovaj sadašnji tzv. Spolni odgoj, koji je mimo ljudskih prava djece i roditelja, već 5 godina u svim hrvatskim školama, i koji je temeljen na pedofiliji. Tek nakon toga može se krenuti u raspravu o tom segmentu odgoja unutar sustava obrazovanja. U tu raspravu tada treba uključiti relevantnu struku (pedagoge, psihologe, pedijatre, neurologe, itd.) i roditelje, a isključiti sve koji su na bilo koji način povezani s pedofilijom i učenjem Instituta Kinsey.

Preporučam da pogledate emisiju Slika Hrvatske - pedofilija kao temelj spolnog odgoja emitiranu 29. prosinca 2012.: https://www.youtube.com/watch?v=TlaCwh2Xtc0 

Što se, pak, iznesene optužbe tiče, ona je plod mašte podnositelja zahtjeva jer u nijednom trenutku nisam povezala tzv. Spolni odgoj s lektirom Zorana Ferića (emisija se može pogledati ovdje: 

).

Anđeo u ofsajdu, knjiga Zorana Ferića s pedofilskim sadržajem bila je godinama lektira u hrvatskim školama. Prašina se podigla u javnosti tek 2016.: https://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/23211-a-cernivec-kurikulum-u-ofsajdu.html , https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/konzervativci-dizu-buru-oko-pedofilske-lektire-feric-odgovara-20160311 , itd.).

Zbog netransparentnog informiranja javnosti i netransparentnih informacija na službenim stranicama ministarstva kolege s HRT-a i ja iskoristili smo gostovanje predstavnice ministarstva da razjasni što jest, a što nije na popisu lektira.

Novinarsko vijeće časti s nevjerojatnom lakoćom i bezobzirnim licemjerstvom, što proizlazi iz njihovog zaključka/ dopisa Broj 21/18 (u privitku), ignorira činjenicu da je riječ o razgovoru u studiju s pomoćnicom ministrice obrazovanja, a ne o mojem novinarskom uratku u formi izvještaja, reportaže, komentara, itd.

Na postavljeno joj pitanje i pročitan citat pomoćnica ministrice Blaženke Divjak, Lidija Kralj nije rekla da ta knjiga više nije popisu, nego je stala u obranu tog sadržaja, što implicira da ta knjiga još uvijek jest na popisu. Da je rekla kako je Ferićev Anđeo u ofsajdu, knjiga s pedofilskim sadržajem, uklonjena s popisa lektire, iduće bi pitanje bilo – zašto nisu uklonjene druge knjige s pedofilskim sadržajem, poput Ferićeve Mišolovke za Walta Disneya, ili Novakove Črna mati zemla. Kako je a priori stala u obranu pedofilskog sadržaja, što je bilo šokantno za sve prisutne u studiju a sudeći po reakcijama bilo je šokantno i za gledatelje, iduće primjere pedofilskog sadržaja u školskim lektirama nismo imali potrebe ni navoditi.

Ponovimo, predstavnica ministarstva bila je u studiju – zašto javnosti nije objasnila jesu li Ferićeve knjige i dalje na popisu ili nisu? Tek 10-ak dana kasnije oglasilo se ministarstvo. Iako je već u studiju HRT-a imalo priliku reći stanje stvari, ono tek 10-ak dana kasnije daje odgovor na jedno od postavljenih pitanja koje je bilo dužno dati u studiju: http://www.prvi.hr/ministarstvo-andeo-u-ofsajdu-nije-dio-lektire/

Javnost i dalje nema odgovore na slijedeća pitanja:

Zašto je “Anđeo u ofsajdu” uklonjen s popisa lektire unatoč tomu što je pomoćnica Lidija Kralj u emisiji HRT-a opetovano objašnjavala kako ista nije sporna?
Zašto je u međuvremenu s popisa lektire uklonjen i roman Zorana Ferića “Mišolovka Walta Disneya”?
Je li i zašto je roman Kristijana Novaka “Črna mati zemla”, u kojem je, među ostalim, opisano silovanje dječaka od strane odraslog muškarca, i u kojem, među ostalim, piše: “gledala je kako pušta da dječak padne na pod kao pretučeno pseto, kako dolazi do zraka i kako vlastitom znojnom majicom briše govno s kurca.”, još uvijek na popisu popisa Ministarstva znanosti i obrazovanja u Nacionalnom kurikulumu nastavnoga predmeta Hrvatski jezik?

I sada članovi Novinarskog vijeća časti svojim obrazloženjem imputiraju meni kao svojoj kolegici da sam kao novinarka, odnosno, kao jedna od dvaju voditelja, koja vodi razgovor u studiju s pomoćnicom ministrice obrazovanja bila dužna dati njezine odgovore?

O tome koliko su zbunjujuće informacije iz ministarstva obrazovanja bile tih dana i tjedana svjedoči i slijedeći primjer: U trenutku pripreme emisije, na dvjema stranicama službenog web-a Ministarstva obrazovanja bile su dvije različite inačice istog dokumenta – u jednoj je Ferićeva knjiga (Mišolovka Walta Disneya) na popisu, na drugoj nije (screenshot-ovi u privitku).

Ista je stvar i s tzv. spolnim odgojem koji je temeljen na pedofiliji – odgovor na pitanje kakav je taj “odgoj” i zašto je već 5 godina u hrvatskim školama treba dati predstavnik ministarstva obrazovanja, a ne ja kao medijski djelatnik koji vodi razgovor u studiju s tim istim predstavnikom.

Ako Novinarsko vijeće časti svojim obrazloženjem želi cenzurirati ili zabraniti pitanja koja se postavljaju predstavnicima vlasti, na krivom su putu i ne bi se trebali nazivati “Novinarskim vijećem časti”.

Ponovit ću, tzv. Spolni odgoj koji je u hrvatskim školama od 2013. godine povezan je s pedofilijom. Taj tzv. Spolni odgoj, koji se u sadašnjem kurikulu zove “Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”, povezan je s učenjem Alfreda Kinseya i s Institutom Kinsey, što proizlazi iz dokumenata i literature tog dijela kurikula. Kinseyeva je teza da su “Djeca seksualna bića od rođenja”. Kako je došao do te teze?

Kinsey je poticao i plačao pedofile da seksualno zlostavljaju dojenčad i djecu. Dao im je upute kako da bilježe ponašanje djece za vrijeme zlostavljanja. U svojoj knjizi objavio je tablicu u kojoj se navodi kako je, primjerice, dječak od 4 godine doživio 26 orgazama unutar 24 sata. Kao dokaz za orgazme Kinsey navodi da dijete plače, vrišti, doživljava konvulzije, odguriva zlostavljača, ponekad pada i u nesvijest.

Hrvatska javnost je još 2013. saznala kako su glavni autori tog tzv. Spolnog odgoja u Hrvatskoj Dubravko Lepušić, Amir Hodžić i Aleksandar Štulhofer. Također je hrvatska javnost još 2013. saznala kako je Aleksandar Štulhofer bio suradnik i stipendist Instituta Kinsey, te kako je surađivao s tri deklarirana pedofila.

Ove podatke iznijeli su, među ostalim, zabrinuti roditelji koji su upravo zbog tzv. Spolnog odgoja koji je temeljen na pedofiliji u mjesecu travnju ove godine ispred zgrade Vlade tražili ostavku ministrice Blaženek Divjak.

Ja sam novinarka, ali sam i aktivni borac za ljudska prava. Ipak, u ovom slučaju ne smatram presudnom činjenicu da svaki roditelj sukladno Ustavu i Ljudskim pravima ima pravo na slobodu odgoja. Ovdje je riječ o neprihvatljivom sadržaju kojem ne smije biti izloženo nijedno dijete, jer je povezano s pedofilijom, jer je temeljeno na kaznenom djelu pedofilije.

Bilo kakva rasprava o tzv. Spolnom odgoju može započeti tek kada se u cijelosti izbaci ovaj sadašnji tzv. Spolni odgoj, koji je mimo ljudskih prava djece i roditelja, već 5 godina u svim hrvatskim školama, i koji je temeljen na pedofiliji. Tek nakon toga može se krenuti u raspravu o tom segmentu odgoja unutar sustava obrazovanja. U tu raspravu tada treba uključiti relevantnu struku (pedagoge, psihologe, pedijatre, neurologe, itd.) i roditelje, a isključiti sve koji su na bilo koji način povezani s pedofilijom i učenjem Instituta Kinsey.....

Više na:

https://www.maxportal.hr/kolumne/kronologija-slucaja-karoline-vidovic-kristo-i-borba-protiv-pedofilije-kao-spolnog-odgoja-u-skolama/

;

 

VIDEO: Karolina Vidović Krišto poručuje: Pogledajte ovaj dokumentarac!

Gotovo mjesec dana je prošlo otkako je na HRT-u prikazana emisija 'Slika Hrvatske' s temom zdravstvenog odgoja. Pod nazivom 'Pedofilija kao temelj zdravstvenog odgoja?', urednica emisije Karolina Vidović Krišto u emisiji je prikazala isječke dokumentarnog filma 'The Kinsey Syndrome' u kojem se u negativnom svjetlu govori o Alfredu Kinseyu, od mnogih smatranim ocem spolnog odgoja.
četvrtak, 24. siječnja 2013.

Gotovo mjesec dana je prošlo otkako je na HRT-u prikazana emisija 'Slika Hrvatske' s temom zdravstvenog odgoja. Pod nazivom 'Pedofilija kao temelj zdravstvenog odgoja?', urednica emisije Karolina Vidović Krišto u emisiji je prikazala isječke dokumentarnog filma 'The Kinsey Syndrome' u kojem se u negativnom svjetlu govori o Alfredu Kinseyu, od mnogih smatranim ocem spolnog odgoja. U njemu se Kinseya prikazuje kao čovjeka bliskog pedofilima koji je svoja kvaziznanstvena saznanja temeljio na istraživanjima tijekom kojih su seksualno zlostavljana djeca.

Reakcija vrha HRT-a bila je brza; ispričali su se javnosti i ogradili od stavova izrečenih u 'Slici Hrvatske'. 'Slika Hrvatske' je ubrzo ukinuta, Vidović Krišto je izgubila mjesto urednice Satelitskog programa, a novinarku je osudilo i Programsko vijeće HRT-a, nazvavši emisiju 'jednostranom i neobjektivnom'. Svoje 'zgražanje' izrazila je i povjerenica Hrvatskog novinarskog društva za HRT, Elizabeta Gojan.

S druge strane, u obranu novinarke stale su mnoge udruge, građanske inicijative, dio javnosti, ali i vjerski vođe, pozivajući se na slobodu govora i optužujući HRT za cenzuru. Facebook grupa potpore Vidović Krišto danas ima nešto manje od 27.000 članova. O njenoj sudbini i dalje odlučuje Pravna služba HRT-a, donosi Dnevno.hr.

- Nemamo ništa za dodati svemu što je već rečeno i objašnjeno na tu temu - odgovorili su nam iz HRT-a na pitanje o statusu Karoline Vidović Krišto.

HRT-ovu novinarku je podržala i dr. Judith Reisman, znanstvenica koja 30 godina proučava spolno-rodne programe te sve vezano uz Alfreda Kinseya.

'Prije nekih tjedan dana, umjesto da Vam udijeli svekoliku čast i slavu, hrvatska javna radiotelevizija HRT optužila Vas je da ste zloupotrijebili svoju profesiju kad ste hrvatskom gledateljstvu otkrili izvješća o seksualnom zlostavljanju djece pod okriljem Instituta Kinsey’, napisala je Reisman u svom pismu te najavila dolazak u Hrvatsku.

Reisman ostala u šoku kad je pročitala prijevod četvrtog modula

- Veselim se dolasku dr. Judith Reisman. Nastojat ću otići na sva njezina predavanja koja će održati u Zagrebu - kaže nam Karolina Vidović Krišto. Dr. Reisman je, kaže, bila osupnuta pročitavši 4. modul hrvatskog zdravstvenog odgoja.

- Nedavno me zamolila da joj pošaljem engleski prijevod 4. modula zdravstvenog odgoja. Ostala je u šoku. Rekla je da je neoprostivo da se djeci te dobi daju ovakve informacije koje, bez obzira na vrednovanje tih informacija, dječji mozak uopće nije u stanju primiti. Štoviše, naglasila je da takav sadržaj, a vezano uz razvoj ljudskog mozga, nije prihvatljiv za osobe mlađe od 21 godinu - objašnjava Vidović Krišto. Dodaje kako je Reisman kao ohrabrujuću činjenicu navela podatak da je zbog Kinseyeve 'rodno-spolne teorije' Nordijsko vijeće ministara prije otprilike godinu dana zatvorilo NIKK - Nordijski spolni institut.

Hrvatsku čeka rast maloljetničkih trudnoća, abortusa i spolnih bolesti

- U Hrvatskoj je posljednjih 20 godina zabilježen pad maloljetničkih trudnoća, abortusa i spolno prenosivih bolesti. Hrvatska je po tome u vrhu Europe i svijeta! Sve države koje su uvele spolno-rodni odgoj kakav je sad s neviđenom agresivnošću nametnut u hrvatske škole, doživjele su rapidan rast maloljetničkih trudnoća, abortusa i spolno prenosivih bolesti. To čeka i Hrvatsku - kaže Vidović Krišto, referirajući se na riječi dr. Reisman.

Svima stoga preporučuje dokumentarni film Herala Eie koji je, kako kaže, razotkrio neutemeljenost 'Gender' teorije na kojoj je, prema dr. Reisman, temeljen i četvrti modul hrvatskog zdravstvenog odgoja. Nakon objave ovog filma, prije nešto više od godinu dana, kaže Krišto, ukinut je spomenuti Nordijski spolnit institut (NIKK).

- Svakako pogledajte ovaj dokumentarni film - poručuje Vidović Krišto. Film je ovih dana preveden na hrvatski.

Film pogledajte ovdje:  http://laudato.hr/getattachment/5c5443d0-2124-49d7-a4c3-e93335a44983/.aspx

Izvor: Dnevno.hr

 

Hitovi: 2218