Glazbene Staze: Schubertova večer - osvrt

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Nedjelja, 17 Travanj 2022
Napisao/la Administrator
Gl S x n
 Ansmbl Glazbene staze s prijateljima

"Intiman prostor i ljepota glazbe bili su prava poslastica posjetiteljima koji su pomno pratili program koji su interpreti prezentirali s puno posvećenosti pa i vedre zaigranosti...Angažirana i posvećna skupina interpreta osigurala je lijepu Shubertovu večer punu izazova pred oduševljenom publikom u punoj dvorani Instituta Liszt Mađarskog kulturnog centra u Zagrebu." Riječi su to naše poznate muzikologinje Maje Staneti  u osvrtu na koncert ansambla Glazbene staze u emisiji Sedam dana glazbe na Hrvatskom radiju 17.04.2022.; poveznica: https://radio.hrt.hr/slusaonica/sedam-dana-glazbe?epizoda=202204171330 

Opširnije:Glazbene Staze: Schubertova večer - osvrt

U korizmi: Večernji susret

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Utorak, 05 Travanj 2022
Napisao/la Administrator
Isus na križu2 
 
"...Isuse, dođoh Ti se jadat u suton ovoga dana, al' motreć Tebe, iščeznu moja rana...! (Iz prelijepe pjesme "Večernji susret" koju je napisala č. s. Marija Angela Šustek, a koju neki pripisuju vlč. Zlatku Sucu što za sada nismo mogli provjeriti).

Opširnije:U korizmi: Večernji susret

Don Mihovil - Miše Zrno - Posljednje zbogom

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Petak, 28 Siječanj 2022
Napisao/la Administrator
  Zrno2
                                 Don Mihovil Zrno
         (Šuica, 2. 5. 1945. - Mostar, 27. 1. 2022.) 

„...Don Miše se u svemu isticao. I stasom i glasom, bio je najviši, najveći, najjači, najglasniji, najškolovaniji, i gdje bi se god pojavio a rado se pojavljivao na mnogim Galečkim i Šuičkim okupljanjima, uvjek bi pokazao da najdalje baci kamena s ramena, najbolje pliva, a ostale vještine nije trebao ni pokazivati ni dokazivati jer ga je skladna atletska građa tijela odavala...“ Ovako o don Miši piše njegov susjed, pisac Jure Šimić, a ja bih kao župljanin Prisoja, župe kojoj je on posvetio najveći dio svoga svećeničkog djelovanja – punih 26 godina, samo potvrdio i dva puta podcrtao sve što je on napisao I pridodao tek koji detalj o liku dragog prijatelja koji nas je napustio. 

Opširnije:Don Mihovil - Miše Zrno - Posljednje zbogom

Tin Ujević: Nekoliko bisera

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Subota, 07 Kolovoz 2021
Napisao/la Administrator
Ujević
                          Tin Ujević

"Pati bez suze, živi bez psovke, i budi mirno nesretan. Tašte su suze, a jadikovke ublažit neće gorki san...¨Jesmo li samo ¨Igračka vjetrova¨? Ili ipak nismo? U ove vruće ljetne dane koji bude nemire, možda bi blagotvorno mogli djelovati ovi biseri velikog Augustina.

Opširnije:Tin Ujević: Nekoliko bisera

Molitva za domovinu

Kategorija: Uncategorised
Objavljeno: Petak, 06 Kolovoz 2021
Napisao/la Administrator
Gospa od puta
                 Gospa od puta - ak. kipar Kruno Bošnjak

Molitva sv. Josipu za domovinu, koju je napisao blagopokojni kardinal Franjo Kuharić i prvi put je molio 19. ožujka 1988. u Svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Naime, te se godine obilježavala 300. obljetnice izbora sv. Josipa za nebeskog zaštitnika naše domovine. A kako nam ide jedino nam ona i Providnost može pomoći. I lijepe slike Bl. djevice Marije.

Opširnije:Molitva za domovinu