Uz 200.000. - tu posjetu

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Četvrtak, 08 Prosinac 2022
Napisao/la Administrator
Kamenita1
Mare nostrum, Foto A. Lj.

Dragi čitatelji, s ponosom i ne bez malo hvale, možemo objaviti da je ovih dana broj posjeta našoj stranici (portalu) Tockanai.net, odnosno otvaranju najposjećenijeg naslova, premašio brojku 200.000. S obzirom da od početka ustrajemo na uređivačkom pristupu koji teži otkrivanju i objavi najboljih tekstova autora čije je djelovanje na tragu afirmacije principa DOBRA i univerzalnih (tradicionalnih) vrijednosti, i koji sključuje bilo kakve oblike senzacionalizma, bizarnosti, žutila, golotinje i sličnih načina za pobuđivanje radoznalosti šire javnosti, smatramo to iznimnim uspjehom. Zbog toga nastavljamo i dalje istim smjerom u uvjerenju da je ovo što radimo dobro i da ima smisla. Uz zahvalu svima na interesu, za one koji nas posjećuju prvi put (a moglo bi biti zanimljivo i starim vjernim čitateljima) najbolje je da krenu od prvog teksta  (koji slijedi), i koji je na neki način i programski. Ovdje još možemo dodati da za razliku od najvećeg broja portala većina ovdje objavljenih tekstova nije primarno vezana za aktualna zbivanja, niti opterećena onim zamornim komercijalnim oglasima, pa njihov popis koji nije malen, može biti dobra baza za izbor i ugodno čitanje. Ur.

Opširnije:Uz 200.000. - tu posjetu

Psihoterapeutkinja: O odgoju djece

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Ponedjeljak, 26 Rujan 2022
Napisao/la Administrator
 Maja Jakšić psihoterapeutkinja
 Psihoterapeutkinja Maja Jakšić

"...Usredotočenost na sreću djeteta je najdestruktivniji trend suvremenog roditeljstva, ustvrdila je psihoterapeutkinja. Patetična praksa permisivnog roditeljstva se manifestira na mnoštvo načina: prijetimo u prazno, dajemo upozorenja o upozorenjima, prešutno toleriramo neprihvatljivo, opravdavamo nedopustivo, stalno smišljamo izgovore i okrivljujemo druge za neuspjehe svoje djece. Djecu učimo kako ne moraju raditi ono što ne žele ako vrište dovoljno glasno”. Izvrstan tekst, vrijedi pročitati kako sa svojim djetetom.

Opširnije:Psihoterapeutkinja: O odgoju djece

Holodomor - jedan od najvećih genocida u povijesti

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Četvrtak, 24 Veljača 2022
Napisao/la Administrator

Holodomor

Jedna od najvećih masovnih tragedija, a koja se relativno rijetko spominje, je Holodomor, ljudski izazvana masovna glad u Ukrajini koja je trajala od 1932. do 1933. Iako se radi o jednoj od najvećih masovnih tragedija 20. stoljeća, ta tragična epizoda ljudske povijesti je relativno slabo poznata široj javnosti. 

Opširnije:Holodomor - jedan od najvećih genocida u povijesti

Misteriozni plan: "Veliki reset"

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Utorak, 07 Prosinac 2021
Napisao/la Administrator
 KlausSchwabChicagoCouncilFFF
                                           Klaus Schwab

Konačni zaključak koji se iz svega ovoga može izvući, prema Wolffu, jest da se demokracija kakvu smo poznavali tiho ušutkava i da je, iako se čini da se u našim zemljama održava privid demokratskih procesa, činjenica da ispitivanje na koji danas funkcionira upravljanje diljem svijeta pokazuje da elita super-bogatih i moćnih pojedinaca učinkovito kontrolira sve što se događa u politici, što je naročito vidljivo u vezi odgovora na pandemiju.

Opširnije:Misteriozni plan: "Veliki reset"

Zagreb Piano Duo Festival 2021.

Kategorija: O stranici
Objavljeno: Srijeda, 03 Studeni 2021
Napisao/la Administrator

Pianoduonaslov

   Dobro došli na 5. Zagrebački festival klavirskih dua!

Opširnije:Zagreb Piano Duo Festival 2021.