Jure Burić: RUKA U RUCI

Kategorija: Od prijatelja Objavljeno: Utorak, 23 Veljača 2021 Napisao/la Administrator

Jure iz dana u dan

...koliko puno umirućem ta pružena ruka znači. Ona mu daje smiraj u teškim trenucima, ona mu je snaga i nada, ona mu je posljednja veza s ovim svijetom od kojeg se rastaje i odlazi u neki novi, nepoznati, bolji.....! Zato pružimo umirućima svoju ruku očekujući da će je jadnoga dana i nama netko pružiti! (dr.Jure Burić)

Ruka u ruci

Ruka
U
Ruci
Pomoć
U
Muci
Onoj smrtnoj
Il’
Onoj
U
Patnji
Kad ti je
Blizina nečija
I te kako
Važna
Poruka snažna
Rukom se šalje
S
Nečijom rukom
Moći ćeš
Dalje
Il
Bliže Bogu
Il’
Ljudima koji ti
Eto
Pomoći mogu

 

RUKA

Još od vremena kada sam kao student četvrte godine medicine od moga učitelja saznao kaliko je važno umirućeg držati za ruku ne prestajem o tome razmišljati. Slušao sam kasnije od meni dragih prijatelja svećenika i časnih sestara kako je blagoslovljen onaj na čijim rukama netko umre. Dogodilo se to i meni kada je baš jedna časna sestra u Janjini, gdje sam kao mladi liječnik radio, umrla na mojim rukama. Druge časne rekoše: “blago vama doktore, naša sestra ispusti svoju dušu na vašim rukama”.
Od tada do danas puno ih je na mojim rukama umrlo- je li to blagoslov? Ne znam!
Meni jest!
Od tada do danas ne prestajem govoriti ukućanima u čijem domu netko umire i njegovateljicama u staračkim domovima gdje su takvi trenutci česti. Nastojim ih uvjeriti koliko puno umirućem ta pružena ruka znači. Ona mu daje smiraj u teškim trenucima, ona mu je snaga i nada, ona mu je posljednja veza s ovim svijetom od kojeg se rastaje i odlazi u neki novi, nepoznati, bolji.....Nije stoga čudo što i sam Sveti Otac Benedikt XVI ( naš dobri Papa u miru!) upozorava da je u trenutku smrti umirućem puno važnija ta fizička veza s čovjekom (ta pružena ruka!) od one sa samim Stvoriteljem! Zato pružimo umirućima svoju ruku očekujući da će je jadnoga dana i nama netko pružiti!

dr. Jure Burić

Hitovi: 890