"Veliki reset" - dekadencija Zapada (2)

Kategorija: Iz medija Objavljeno: Ponedjeljak, 15 Svibanj 2023 Napisao/la Administrator

Indeks Članka

 Woke ideologija

"...Živimo možda u najpresudnijim trenutcima povijest"- riječi su jednog od naših vodećih mislećih ljudi, teologa dr. Ivana Mužića. "Čini mi se da se uspostava novoga svjetskoga poretka želi ubrzati. Zapravo se to više ne krije. Najglasniji glasnogovornik te agende je Svjetski ekonomski forum, koji je nedavno objavio krilaticu: »Ništa ne ćete posjedovati, a bit ćete sretni«, što bi se trebalo ostvariti do godine 2030. Takvo što nije uspjelo ni komunizmu...«. O ovim i njima bliskim temama poput woke ideologije, transhumanizma, posthumanizma, transrodne ideologije, odbacivanja vrijednosti cjelokupng civilizacijskog naslijeđa (ne samo kršćanskog nego i općeg), kao i o umjetnoj inteligenciji, koja bi uz sve moguće dobrobiti za čovječanstvo, ako bi se zloupotrijebila, mogla biti i sredstvo za ostvarenje spomenutih protunaravnih i protuljudskih ideja, što bi značilo uvođenje globalne diktature u kojoj bi manjina imala ulogu gospodara (bogova), dok bi svi ostali trebali biti sretni u svojoj ropskoj ulozi njima služeći - možete čitati ovdje u tekstovima nekih od naših vodećih publicista.

 

Iz zanimljivog razgovora s Margaret Anna Alice, američkom konzervativnom spisateljicom, koji je za HT vodio Vanja Vinković

V. V.: Zapad različitim društvenim eksperimentima postaje „ludnica otvorenog tipa“ gdje se sve što je do nedavno bilo normalno i prirodno nastoji obezvrijediti i obratno. Tako se u javnosti „tradicionalne“ obitelji prikazuje nazadnima, problematičnima, svjevrsnim tamnicama u kojima nijednom njihovu članu nije ugodno i lijepo, ali se zato „moderne“ obitelji, primjerice s istospolnim parovima, po mogućnosti i multietničkim, predstavljaju kao raj na zemlji i idealno mjesto za odgoj djece. Nije li riječ o paradoksu koji orwellovskim novogovorom možemo nazvati „novonormalnim“?

O „preodgoju“ konzervativnih ljudi na Zapadu s naglaskom na ponižavanju bjelačkih vrijednosti , korporativnim planovima pokoravanja svijeta, aktivističkim „progresivnim“ skupinama kojima je cilj uništiti tradicionalne oblike obiteljskog života te modernim tehnologijama čijom zloporabom bespovratno krećemo prema totalitarnoj digitalnoj tiraniji. U tu svrhu uspostavljeni su diljem zapadnih društava pravni sustavi sa zakonskim rješenjima kojima se ubrzano i trajno ukidaju tradicionalne i konzervativne zajednice u korist hinjene multikulturalnosti i „progresivističkog“ jednoumlja. 

M.A. Alice: Nemoguće je procijeniti moć Black Rocka i Vanaguard grupe, koji posjeduju ne samo farmaceutsku industriju, već i četiri od šest medija koji kontroliraju više od 90 posto američkih medijskih kuća. Zajedno sa State Streetom, te megakorporacije upravljaju investicijskim kapitalom od trilijuna dolara. Njihova predana politika ulaganja u zaštitu okoliša, civilnog a društva i održivog razvoja, odnosno „Woke investiranja“ – viša je sila koja stoji iza napretka „progresivnih“ planova.

Kako bi održali i ojačali moć, moćnici moraju oslabiti narod, razbiti obitelj, jer ne postoji jača zajednica od obitelji, uništiti unutar nje ljubavne veze, oduzeti djecu i smatrati ih zajedničkim vlasništvom.

Bijelu djecu odgajaju sa stigmom srama i krivnje, a novi rasizam prema bijelcima uvode samim time što svi mogu biti žrtve osim bijelaca.
Površno „progresivnost“, „raznolikost“, „pravičnost“ i „uključenost“ zvuče kao pozitivni koncepti, ali oni koji propituju te trojanske izraze otkrivaju da im je cilj sravniti čovječanstvo na najmanji zajednički nazivnik usađivanjem mentaliteta žrtve koji na osakaćuje i dijeli te postavljanjem temelja za mentalno i fizičko porobljavanje u petnaestominutnim gradovima ili pametnim gradovima, odnosno zatvoreničkim logorima u kojima se svaki vaš otkucaj srca biološki nadzire, a samostalnost postaje toliko daleka uspomena da prelazi u mit.

Totalitarna država zahtijeva apsolutno lojalnost, stoga mora raskinuti biološki ukorijenjene veze između muškarca i žene, između roditelja i djeteta. To se nasilje širi prema zajednici stvarajući nezadovoljstvo, tjeskobu, usamljenost i depresiju sve dok stanovništvo nije toliko preslabo da pruži otpor tiraniji. Žrtve takve kaotične podijeljenosti završe zbunjene, očajne i slomljene, često se okrećući farmaceutskim rješenjima za iscjeljivanje svojih problema s mentalnim zdravljem. Problemi poput COVID-a, feminizam četvrtog vala i promjene spola djece dodatno lome obiteljske odnose s menicidom koji bira poslušnost autoritetima umjesto očuvanja vlastite obitelji. Djeca su posebno cijenjena roba u diktaturama jer je njihovr savitljive umove lakše oblikovati...Iako globokratski aparat trenutačno nagriza obiteljske i bračne veze, to će se u konačnici izjaloviti. Nikakva sila ne može pokoriti prirodu, ma koliko tehnologije, lijekova i truda njihovi razarači uložili u taj proces...

Izvor: Hrvatski tjednik, 27. 4 i 4. 5. 2023.

 

Povezani članci:   Misteriozni plan

 

Hitovi: 1377