Dr Ante Ljubičić: Iz doktorove torbe (II.)

Kategorija: Zdravlje Objavljeno: Subota, 02 Prosinac 2023 Napisao/la Administrator

Indeks Članka

  Torba2

Poštovani čitatelji, knjiga čiju naslovnicu gledate, namijenjena je svima koji žele učiniti nešto više za svoje zdravlje. Njenim sadržajem obuhvaćene su najbitnije informacije o najčešćim bolestima današnjeg vremena – dijabetesu, debljini, povišenom kolesterolu, krvnom tlaku, aterosklerozi i drugim kroničnim nezaraznim bolestima, i to s posebnim naglaskom na praktične upute o tome kako ih na vrijeme otkriti i liječiti i što činiti da se nikada ne pojave. Za sve ove bolesti, koje su glavni uzrok smrtnosti suvremenog čovjeka, tipično je da nastaju polako, da su dugo bez ikakvih simptoma, da ne bole, ali da za to vrijeme dovode do teških nepovratnih oštećenja organizma, tzv. kroničnih komplikacija. Zato ih zovu tihim ubojicama...

Glavno oružje protiv njih je znanje. Bez znanja o svojoj bolesti, o tomu kako živjeti s njom, što činiti, kako se liječiti; bez svijesti o rizicima i opasnostima koje ona nosi, nema govora o uspješnom liječenju. Nažalost, unatoč svemu što se poduzima, danas imamo porazne činjenice da gotovo svaki drugi bolesnik niti ne zna za svoju bolest, da mnogi dolaze liječniku tek kad im se pojave komplikacije, da se ispravno liječi tek manji broj bolesnika, i da je sve to skupa razlog za porazne statističke podatke po kojima one drže vodeća mjesta na ljestvicama pobola i smrtnosti. Ova bi knjiga trebala biti jednostavan, praktičan priručnik koji bi mogao doprinijeti ublažavanju takvog stanja. Knjiga je pisana na temelju iskustva iz četrdesetogodišnje liječničke prakse i najnovije stručne literature za potrebe pacijenata, ali bi jednako dobro došla i svima ostalima, pa i pružateljima zdravstvenih usluga. Prvo izdanje ove knjige prije desetak godina popraćeno je desetcima pohvala kako od najšire čitalačke publike, tako i od kolega iz struke, pa vjerujem da bi ovo ponovljeno i osuvremenjeno moglo biti još bolje i cjelovitije.


*          *          * 

Tiskano izdanje za sada ostaje samo u simboličkoj nakladi, a elektronička forma (PDF) dostupna je na ovoj stranici. Dovoljan je samo klik na poveznicu koja slijedi. Bez naknade. Ako ste, možda, skeptični prema ponudi i motivima, što je i razumljivo s obzirom na to u kakvom svijetu živimo, sjetimo se da sve najvrednije u životu dobivamo besplatno. I da nikada ne možemo vratiti ono što smo dobili, često i nezasluženo. Ako bi se kojim čudom dogodilo da bude prepoznata vrijednost ove ponude i korist od knjige, kao i ostalih sadržaja naše web stranice, s obzirom da je ona posve nekomercijalnog tipa i opstaje samo zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca, vaša podrška i potpora ne bi škodila.

Naslov knjige

Dr. Ante Ljubičić: Iz doktorove torbe
– savjeti koji život znače-

II. dopunjeno izdanje  (u PDF formatu)

 

Udruga Moj svijet, Zagreb

 OIB: 86007567711

IBAN: HR8224020061100507105

(Opis: donacija za Tockanai.net)

Hitovi: 3119