Cijepiti se ili ne cijepiti?

Kategorija: O stranici Objavljeno: Srijeda, 13 Siječanj 2021 Napisao/la Administrator

Indeks Članka

Cjepivo
                    Foto: https://direktno.hr

„...Jedino legitimni autoriteti, naravni i nadnaravni, (ili oni koje ti autoriteti službeno delegiraju) imaju poslanje donositi javne i službene preporuke o takvoj temi (o cijepljenju), a onda mi ostali možemo u svojoj dobro formiranoj i informiranoj savjesti privatno odlučiti što i kako“ – tako na svom fb postu piše pater Petar Nodilo. Zanimljiv i informativan članak autora Gojka Drljače u Globusu o "Godini obračuna s koronom: Koliko će doista ubrzana vakcinacija usporiti pandemiju?" - svakako pročitajte.

Dodali bismo kako je gotovo izvjesno da se u ovim aktualnim okolnostima pandemije svako propitivanje upitnosti cijepljenja protiv korone može označiti antivakserskim iako je to posljednje što bismo željeli. Namjera nam je ovdje bila dati svoj doprinos općim naporima da se približimo odgovoru na pitanje u naslovu kao i na brojna druga u vezi s njime. Činjenica je, naime, da su mnogi među nama još uvijek opterećeni mnogim prdrasudama o cjepivu i strahovima od mogućih posljedica njegove primjene.

S tim ciljem, uz već ranije objavljene tekstove naših vodećih stručnjaka iz tog područja, ovdje donosimo još neke druge sadržaje s ponešto drugačijim pristupom problematici, koji bi vam, nadamo se, mogli biti korisni u cjelovitijem sagledavanju spomenute problematike i u konačnom donošenju vlastite ispravne odluke.

Ovdje nam se čini zgodnim citirati dr. Juru Burića, uglednog dubrovačkog liječnika koji kaže: „Nemam pametna odgovora!“ Jer koliko god se trudili naći opravdanje za jednu ili drugu odluku nećete je naći. Uvijek će ostati nešto nejasno i nedorečeno. Uvijek jedan argument nedostatan za jedno ili drugo. Za to: Učinite po svojoj savjesti i s vjerom u Boga kako niste pogriješili!“

Vezani članci: Živjeti s koronom (2)

https://tockanai.net/index.php/iz-medija/497-covid-19

Hitovi: 56218